Waarom is een autostoel reparatie nodig?

Waarom is een autostoel reparatie nodig?

Waarom is een autostoel reparatie nodig?

Veel voorkomende schade aan autostoelen zijn de zogeheten wangen deze delen slijten het snelst door het vele in en uitstappen. Dit noemen wij in uitstap schade. Of de stoel nou uit leer, kunstleer of stof bestaat er valt niet aan te ontkomen. Ook kunt u schade krijgen door bijvoorbeeld een brandende sigaret te laten vallen, waardoor er een brandplek of brandgat ontstaat in de auto bekleding. Maar ook als u geen roker bent kan er gemakkelijk schade ontstaan: wat dacht u van ritsen, knopen of gereedschap in uw zakken. Het ziet er niet alleen lelijk uit, als er niet snel een autostoel reparatie wordt toegepast, kan zo’n beschadiging alleen maar groter worden, zover dat zelfs het schuim zal slijten. Tenslotte repareren wij ook airbag schade en gebroken stiknaden

Hoelang duurt een autostoel reparatie?

U mist uw auto natuurlijk niet graag. Wij repareren uw autostoel op afspraak altijd binnen 1 dag. De afspraak kunnen we in veel gevallen al binnen 1 week inplannen. U kunt contact met ons opnemen via de website, WhatsApp, mail of bellen.

Woont u in omgeving Amsterdam/Haarlem  dan hebben wij een ophaal en breng service tegen een vergoeding schroeven wij de stoel op locatie eruit en brengen we deze aan het einde van de dag weer terug.

Hoe wordt een autostoel reparatie uitgevoerd?

Autostoelen zijn vaak uitgevoerd in leer, kunstleer en/of in stof. Voor alle 3 zijn reparaties mogelijk. In veel gevallen kunnen wij originele stoffen, kunstleer en of leer leveren. In de gevallen dat dit niet mogelijk is proberen bij altijd de beste match te maken, dit natuurlijk allemaal in overleg met u.

De stoel word uit de auto geschroefd, en de stoelhoes word gedemonteerd van de stoel. Vervolgens vervangen wij de beschadigde delen met nieuw stof, kunstleer en of leer. Dit knippen we eerst op maat om het vervolgens te verwerken onder de naaimachine. Wanneer er ook schade is aan het schuim van uw autostoel kunnen wij ook dit vakkundig herstellen.

Zelfs kleine gaten repareren wij op deze manier. Wij voeren geen zogeheten spot-repairs uit. De rede hiervan is dat de levensduur van deze reparaties vele malen korter zijn dan de hier boven genoemde methode. U zult in eerste instantie goedkoper uit zijn maar op de lange termijn niet.

Wat zijn de kosten van een autostoel reparatie?

De kosten kunnen erg variëren, door een duidelijke foto van de stoel van afstand en een close up van de schade te maken kunnen wij via WhatsApp of mail op korte termijn vaak al een duidelijke prijs doorgeven. De prijzen kunnen variëren tussen de 120,00 tot wel 350,- afhankelijk van hoe de schade aan de autobekleding is en welke autostoel het is. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen maar voor de mainstream auto’s kan dit wel aangehouden worden.

Leave a Reply